Elektronikingenjör

Brinner du för elektronikutveckling? Låter det spännande att få vara med i hela kedjan från idé till volymleveranser av en certifierad och komplett produkt? Trött på att vara konsult, eller längtar du bort från storbolagen? Då har vi ett roligt och utmanande jobb till dig!

Om oss

Host Mobility är ett produktbolag som utvecklar, underhåller och producerar produkter inom automotive. Vårt fokus är Linuxplattformar för datainsamling, remote diagnos, positionering, fleet management, styrning och övervakning. Företaget är specialiserat på framtagning av produkter av industriell kvalitet för användning i fordon eller maskiner och levererar till både stora och små företag.

Host Mobility anställer personer som är engagerade, intresserade och drivna. Företaget präglas av en positiv attityd där vi hjälper varandra och har kul på jobbet. Vi vill ha lagspelare som gillar att vinna tillsammans! Låter det spännande?

Information om tjänsten

Vi söker nu en kreativ och driven elektronikingenjör, med erfarenhet av elektronikutveckling och caddning av kretskort. Hos oss får du vara med i hela kedjan i produktutvecklingen, från idé till volymleveranser. Som elektronikingenjör arbetar du på kontoret i Gårda i Göteborg. Här drivs hela utvecklingsprocessen: projektstyrning, mjukvaruutveckling, mekanik- och elektronikutveckling samt framtagning av prototyper och förserier. Du kommer arbeta i flera parallella projekt samtidigt och tjänsten innebär mycket samarbete mellan mjukvaru- och hårdvaruutveckling. Arbetet innebär framtagning av nya produkter och lösningar, men också uppdatering av befintliga system, support till kunder, certifiering och hårdvaruvalidering.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter:
* Kravanalys och planering vid nya projekt.
* Tillsammans med kund och övriga i teamet ta fram en designspecifikation med huvudkomponenterna.
* Elektronikutveckling; schema och kretskortslayout.
* Prototypframtagning och hårdvaruvalidering.
* Testning och certifiering av produkten på testlabb.
* Support och felsökning av våra produkter till utvecklingsteam hos våra kunder.
* Tillsammans med mjukvaruutvecklare ta fram produktionstestutrustning.
* Felsökning och reparation av ej fungerande enheter.

Utvecklingsmöjligheter

På Host Mobility uppmuntras du att arbeta strategiskt och ges möjlighet att driva utvecklingen av företagets produkter framåt. Du förväntas ta stort ansvar för dina egna projekt. Då företaget är relativt litet har du stor möjlighet att styra din egen arbetssituation och utveckling.

Meriterande

Eftersom Host Mobility är ett litet företag så är det meriterande om du har erfarenhet och intresse även av andra områden, för att kunna hjälpa till även där om så behövs.

Exempel på kunskapsområden som är meriterande:
* Van vid att använda Linux
* Skriptspråk (t.ex Python eller Bash)
* Mjukvaruutveckling i C, Qt (C++), samt utveckling av microcontrollers
* Mekanik CAD
* Lödning

Vi söker dig som

* Har minst 2 års arbetslivserfarenhet inom elektronikutveckling
* Har högskole- eller civilingenjörsexamen inom aktuellt område eller dig som på annat sätt har skaffat dig motsvarande kunskaper inom elektronikutveckling
* Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Framförallt brinner du för elektronik och tycker det är kul att arbeta med avancerad teknik.

Som person är du kvalitetsmedveten och har ett långsiktigt perspektiv. Du jobbar bra i team och du får en kick av att lösa kluriga problem och utveckla din expertis. Du skall ha goda kunskaper och stort intresse av elektronikutveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person har du ett brett tekniskt intresse och du är självgående, duktig på att planera ditt arbete och organisera dina uppgifter. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Självklart drivs du av att bryta ner problem och arbeta med komplexa frågor.

Övrig information

* Start: Snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Lön: Fast månadslön
* Placering: Gårda, Göteborg

Ansökan skickas till Fredrik karlsson
Tel. 070-740 55 97
fredrik.karlsson@hostmobility.com