Mjukvaruutvecklare inom embedded Linux

Har du ett brinnande intresse för hårdvarunära programmering och goda kunskaper inom Linux? Trött på att vara konsult, eller längtar du bort från storbolagen? Då har vi ett roligt och utmanande jobb till dig!

Om oss

Host Mobility är ett produktbolag som utvecklar, underhåller och producerar produkter inom automotive. Vårt fokus är Linuxplattformar för datainsamling, remote diagnos, positionering, fleet management, styrning och övervakning. Företaget är specialiserat på framtagning av produkter av industriell kvalitet för användning i fordon eller maskiner och levererar till både stora och små företag.

Host Mobility anställer personer som är engagerade, intresserade och drivna. Företaget präglas av en positiv attityd där vi hjälper varandra och har kul på jobbet. Vi vill ha lagspelare som gillar att vinna tillsammans! Låter det spännande?

Information om tjänsten

Vi söker nu en kreativ och driven mjukvaruutvecklare med erfarenhet inom embedded Linux och utveckling i microcontrollers. Hos oss får du vara med i hela kedjan i produktutvecklingen, från idé till volymleveranser. Som mjukvaruutvecklare arbetar du på kontoret i Gårda i Göteborg. Här drivs hela utvecklingsprocessen: projektstyrning, mjukvaruutveckling, mekanik- och elektronikutveckling samt framtagning av prototyper och förserier. Du kommer arbeta i flera parallella projekt samtidigt och tjänsten innebär mycket samarbete mellan mjukvaru- och hårdvaruutveckling. Arbetet innebär framtagning av nya produkter och lösningar, men också uppdatering av befintliga system och support till kunder.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter:
* Utveckling och underhåll av Host Mobilitys Linux BSP (U-Boot, Linux och Yocto).
* Utveckling av mjukvara för embedded Linux.
* Utveckling i enklare microcontrollers.
* Support och felsökning av våra produkter till utvecklingsteam hos Host Mobilitys kunder.
* Bring-up av ny hårdvara.
* Prototyp-implementationer och ”proof-of-concept”-projekt.
* Utveckling av vår produktionstestmjukvara (Qt).
* Kravanalys och planering vid nya projekt.

Utvecklingsmöjligheter

På Host Mobility uppmuntras du att arbeta strategiskt och ges möjlighet att driva utvecklingen av företagets produkter framåt. Du förväntas ta stort ansvar för dina egna projekt. Då företaget är relativt litet har du stor möjlighet att styra din egen arbetssituation och utveckling.

Vi söker dig som

* Har minst 2 års arbetslivserfarenhet inom programvaruutveckling
* Har högskole- eller civilingenjörsexamen inom aktuellt område eller dig som på annat sätt har skaffat dig motsvarande kunskaper inom programvaruutveckling
* Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
* Är välbekant med versionshantering (git)
* Har grundläggande elektronikkunskap (läsa schema, använda mätutrustning).
* Har erfarenhet av lågnivåprogrammering (C m.fl.) för inbyggda system.
* Behärskar minst ett skriptspråk (t.ex Python eller Bash).
* Har erfarenhet av Yocto

Framförallt brinner du för Linux och tycker det är kul att arbeta med avancerad teknik.

Som person är du kvalitetsmedveten och har ett långsiktigt perspektiv. Du jobbar bra i team och du får en kick av att lösa kluriga problem och utveckla din expertis. Du skall ha goda kunskaper och stort intresse av mjukvarudesign och programmering. Vidare ska du ha goda kunskaper om Linux, både konfigurering av kärnan och utveckling av drivrutiner och applikationer.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person har du ett brett tekniskt intresse och du är självgående, duktig på att planera ditt arbete och organisera dina uppgifter. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Självklart drivs du av att bryta ner problem och arbeta med komplexa frågor.

Övrig information

* Start: Snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Lön: Fast månadslön
* Placering: Gårda, Göteborg

Ansökan skickas till fredrik Karlsson
Tel. 070-740 55 97
fredrik.karlsson@hostmobility.com